Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Basutställning

basutställning mhm

Museet är tillfälligt stängt och genomgår en omfattande grundförstärkning och renovering av hela byggnaden.

Under renoveringen av det kulturhistoriskt intressanta Oterdahlska huset, som inrymt både Sahlgrenska sjukhuset och Göteborgs polishus, återställs nu husets och platsens karaktär till tiden runt 1900.

Det innebär att den tidigare basutställningen med interiörer från olika tidsepoker får ge plats för en helt ny basutställning!

Arbetet är i full gång och vi planerar att åter öppna museet och inviga den nya utställningen under våren 2023.

Den nya basutställningen kommer att skildra vårt medicinhistoria kulturarv genom 400 år. Vi berättar om folkmedicinen, om samhällets förändring och utveckling fram till den moderna tidens början. Utställningen förmedlar också livet vid de stora institutionerna, tekniska framsteg och om läkemedlens utveckling. Vi utgår ifrån museets samlingar från bland annat Sahlgrenska sjukhuset och Lillhagens sjukhus och berättar medicinhistoria ur ett Göteborgsperspektiv.

 


Senast uppdaterad: 2022-01-14 08:33